TCA seminari

Na Cipru održan Erasmus+ KA107 tematski seminar pod naslovom: Exchange of good practices among IROs on ICM related issues

U Larnaci na Cipru, od 6. do 8. studenoga 2019. godine održavao se tematski seminar iz područja Erasmus+ programa - suradnje s partnerskim zemljama (Ključna aktivnost 107). Seminar se održavao u hotelu Sun Hall, gdje je seminar započeo već u srijedu 6. studenoga u ranim popodnevnim satima registracijom, umrežavanjem sudionika te obilaskom grada. Tijekom umrežavanja i obilaska te kasnije večere, sudionici su imali prilike upoznati se i razmijeniti kontakte za potencijalne buduće suradnje.

Drugog dana seminara, program je započeo odmah u jutro pozdravnim govorom te izlaganjima o internacionalizaciji visokog obrazovanja te ulozi Erasmus+ programa, ključne aktivnosti 107 u tome. Teme su se nizale vezane uz primjenu i praksu KA107 projekata, kao i primjerima dobre prakse proizašlim iz njih. Uz raspravu koja je uvijek proizašla nakon svakog izlaganja, mnogo toga se moglo čuti i saznati, pogotovo probleme s kojima se susreću sudionici programa. Na sreću, većina problema s kojima se pojedine zemlje i sveučilišta susreću je daleko iz nas jer su hrvatska Agencija za mobilnost i programe EU, kao i hrvatska sveučilišta riješila većinu problema kako su se susretali s njima.

Seminar je nastavljen i trećega dana radionicom o pisanju KA107 prijava te primjerima dobre prakse mađarske nacionalne agencije za mobilnost. Seminar se nastavio raspravom i izlaganjem o budućnosti KA107 programa te očekivanjima i prijavama u novom pozivu.

Organizator je bila ciparska Agencija za Erasmus+ program (Cyprus National Agency of the Erasmus+ Programme), dok je hrvatska Agencija za mobilnost i programe Europske unije delegirala sudionike seminara temeljem ranije objavljenog natječaja.

Daniel Haman, sudionik

Dokumenti

TCA seminari