Lokacija: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek » Studenti » Obavijesti » 14. KONGRES HRVATSKOG TLOZNANSTVENOG DRUŠTVA

14. KONGRES HRVATSKOG TLOZNANSTVENOG DRUŠTVA

Hrvatsko tloznanstveno društvo ima dugu i bogatu tradiciju skrbi o tlu te o održivom gospodarenju tlom koju želimo nastaviti i ove godine, stoga nam je iznimna radost i zadovoljstvo pozvati Vas na 14. kongres Hrvatskog tloznanstvenog društva, koji će biti održan u periodu od 12.-16. rujna 2022. u Svetom Martinu na Muri. Tema ovogodišnjeg kongresa jest „Degradacija tla – izazov za poljoprivrednu proizvodnju“.

Cilj kongresa biti će pružiti sudionicima nove spoznaje kao i obogaćeno i napredno znanstveno shvaćanje iz područja tloznanstva i upravljanja tlom. Posebnost ovog kongresa jest ta što pruža upoznavanje s inovativnim temama u hrvatskoj poljoprivredi te mogućnosti za razmjenu ideja i znanstvenih spoznaja kao i izvrsnu priliku za transfer znanja u pravcu znanost-politika-gospodarstvo. Tako će sudionici moći pobliže upoznati te unaprijediti svoje znanje iz područja geologije, pedologije, ishrane bilja i fertilizacije, fiziologije bilja, obrade tla, šumarstva, zaštite okoliša i drugih znanstvenih disciplina. Okolišno prihvatljiva poljoprivreda i bioraznolikost, održiva upotreba vode, gnojiva novog doba, konzervacijska obrada tla – sekvestracjia i otisak ugljika, mjere popravka i zdravlje tla - samo su neke od tema koje će biti zastupljene na kongresu.

https://www.tloznanstvo.eu/

https://www.facebook.com/Hrvatsko-tloznanstveno-dru%C5%A1tvo-HTD-110745737075649/

Fotogalerija