Lokacija: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek » Studenti » Obavijesti » CEEPUS mobilnosti za studente

CEEPUS mobilnosti za studente

Otvoren natječaj za prijave odlaznih mobilnosti u zimskom i ljetnom semestru 2018./2019. u programu CEEPUS

U programu CEEPUS (Srednjoeuropskom programu međusveučilišne razmjene za studente, doktorande i nastavno osoblje) otvoren je natječaj za prijave odlaznih u zimskom i ljetnom semestru 2018./2019.

Natječaj za zimski semestar otvoren je do 15. lipnja, no već se sada mogu podnositi prijave i za ljetni semestar 2018./2019. Podnošenje prijava za zimski semestar bit će moguće i nakon 15. lipnja (opcija podnošenja prijava ostaje otvorena kroz cijelu godinu, no prijave se odobravaju do potrošenosti kvota).

Natječaj za ljetni semestar službeno se zatvara 31. listopada, no sustav ostaje otvoren i nakon tog datuma.

Prijaviti se mogu svi studenti, bez obzira na njihov status (redovni ili izvanredni).

Nakon dva roka za prijave mrežnih mobilnosti, tijekom studenog će biti otvoren natječaj za „freemover“ mobilnosti (mobilnosti izvan CEEPUS mreža na koje se mogu prijaviti svi zainteresirani gdje god žele).

Studenti se mogu prijaviti za sljedeću vrstu mobilnosti:

„Student“ - prijavljuju se studenti i doktorandi, sa završena minimalno 2 semestra, za razdoblje od najmanje 3 mjeseca mobilnosti do cijelog semestra (moguće je ostvariti maksimalno 10 mjeseci po obrazovnoj razini).

„Short Term Student“ - prijavljuju se doktorandi ili studenti koji pišu završni rad ili obavljaju praktičan rad, sa završena minimalno 2 semestra, za razdoblje mobilnosti od 1 do 3 mjeseca.

Moguće je prijaviti na više stranih visokih učilišta, u istoj ili različitim zemljama, no nije preporučljivo slanje prijave na više od 3 strana visoka učilišta. Stipendije ovise o zemlji u kojoj se mobilnost izvršava (negdje se dobiva samo novac, a u nekim zemljama osim financijske naknade dobiva se i smještaj, javni prijevoz, osiguranje, subvencionirana prehrana itd.), dok se putni troškovi sufinanciraju od strane Nacionalnog ureda za CEEPUS.

Prijava za mobilnosti provodi se putem web stranice programa: www.ceepus.info.

Za pomoć oko prijave, ali i za sva druga pitanja, slobodno se obratite Uredu za međunarodnu suradnju (prizemlje, soba br. 46).