Lokacija: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek » Studenti » Obavijesti » Komparativni pokus hibrida suncokreta - 2022

Komparativni pokus hibrida suncokreta - 2022

Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek treću godinu zaredom organizira javnu žetvu komparativnog pokusa s više hibrida suncokreta. Stoga, pozivamo Vas na manifestaciju „Komparativni pokus hibrida suncokreta - 2022“ u okviru demonstracijske aktivnosti pod nazivom „Prikaz suvremene i dobre prakse u proizvodnji suncokreta u istočnoj Slavoniji“. Manifestacija će se održati 07. rujna 2021. godine s početkom u 09:00 h na lokaciji Pokušalište Tenja (Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek). Demonstracijsku aktivnost u suradnji provode Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek i Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske. Lokacija provedbe se nalazi na državnoj cesti D2 prema naselju Klisa.

Demonstracijska aktivnost se odvija u svrhu prikaza suvremene i dobre poljoprivredne prakse u proizvodnji suncokreta. Cilj je odabrati hibride koji su najbolje prilagođeni uvjetima uzgoja istočne Slavonije. Bit će obavljeno vaganje uroda i određivanje broja biljaka u žetvi. Demonstracija je lokalnog karaktera i okuplja sudionike iz Osječko-baranjske županije uz predstavljanje hibrida suncokreta domaćih i inozemnih sjemenskih kuća.